Oranje sokken op Koningsdag

Oranje sokken op Koningsdag

Op 27 april viert Koning WIllem Alexander zijn verjaardag. Feet This feliciteert zijne Majesteit met zijn 51e verjaardag! Draagt de koning ook oranje sokken op Koningsdag? Koningsdag is een prachtige dag voor Nederland. Een dag  waarop veel Nederlanders kleurige kleding dragen. In veel gevallen kleding waarin de kleuren rood-wit-blauw aanwezig zijn. Ook de kleur oranje speelt een zeer prominente rol. Toch een bijzonder fenomeen die gekleurde kleding.

Traditioneel

Nederlandse mannen staan internationaal niet bekend om hun modegevoeligheid. Veel Nederlanders dragen zwarte sokken, grijze sokken of zelfs witte sokken. Maar op Koningsdag transformeert de Nederlandse man. De traditionele sokken blijven in de sokkenla en de meest bijzondere en gekleurde sokken worden aangetrokken. Gekleurde broeken, t-shirts, truien en zelfs pruiken. Het kan niet gek genoeg.

Psychologie

Best bijzonder. Op normale dagen verdwijnt de Nederlander snel in de anonimiteit. Maar op Koningsdag kan gewone kleding eigenlijk niet. Waarom draagt iedereen dan oranje? In de sociale psychologie wordt dit principe “BIRG” genoemd. Koningsdag is een dag die bekend staat om gezelligheid, plezier en een “wij” gevoel! Het principe dat iedereen daar bij wil horen wordt “BIRG” genoemd. Vrij vertaald staat dit voor het verschijnsel waarbij mensen zich willen associëren met anderen die gezellig, blij of succesvol zijn. Het ook bij de groep mensen die plezier hebben of succesvol zijn (BIRG) is dus dé reden dat we ook dezelfde kleur dragen.

Sokken

Ook sokken zijn onderdeel van je kleding. Veel van onze fans bestellen en dragen oranje sokken op Koningsdag. Als je dan toch in het oranje gekleed bent, doe het dan goed. Het is een leuke extra om bijvoorbeeld oranje sokken onder een blauwe jeans te dragen. Wist je dat wij vorig jaar een paar weken voor koningsdag een mooi pakket gekleurde sokken naar koning Willem Alexander hebben gestuurd? Rode sokken, witte sokken, blauwe sokken en oranje sokken. We kregen een prachtige brief terug! Zou hij dit jaar Feet This sokken hebben gedragen? Sokken op Koningsdag  

Blauwe sokken bij Feet This

Blauwe sokken kopen bij Feet This

Blauwe sokken kopen

Afgelopen jaar is de vraag naar blauwe sokken bij Feet This met 46% gestegen. Het grootste aandeel in deze groei komt van onze felle Azuur Blauwe sokken. Hoewel er in de maanden november en december een kleine terugval te zien was, hebben de andere blauwe sokken deze voorsprong niet meer in kunnen lopen. Wij verwachten dat veel van onze klanten in 2018 wederom deze populaire blauwe sokken kopen.

Ben jij op zoek naar blauwe sokken? Feet This heeft een ruime keus aan effen blauwe sokken. Onze Perzisch Blauwe sokken zijn samen met Denim Blauwe sokken echte bestsellers. De gekleurde sokken staan prachtig onder een jeans, maar zijn ook uitstekend onder een nette pantalon te combineren. Alle sokken van Feet This zijn hand-linked, meerdere keren gecontroleerd en gemaakt van eerlijk katoen. Bijna jarig? Laat je overtuigen en laat je partner snel blauwe sokken kopen.

Gekleurde sokken zijn hot

Naast de traditionele zwarte sokken worden blauwe sokken door de Nederlandse man het meest gedragen. Deze Nederlandse man beperkte zich enkele jaren geleden nog tot de donkerblauwe sokken. Maar afgelopen jaren zien we echter een verschuiving en worden er steeds meer kleurige sokken besteld. Veelal zijn het de mannen die een ruim assortiment aan blauwe sokken kopen. Blauwe sokken geven een mannelijke en verzorgde uitstraling.

Prachtig te combineren

Blauwe sokken staan onder vrijwel iedere outfit. Met cognac schoenen maak je bijvoorbeeld met de Azuur Blauwe sokken (Luxe) een prachtige combinatie. De speelse en uitdagende kleur geeft al snel aanleiding tot een vrolijk gesprek. Doordat alle sokken van Feet This geproduceerd zijn van gekamd katoen en effen van kleur zijn hebben de sokken, ondanks de vrolijke kleuren, toch een nette en klassieke look. Mensen met oog voor detail zullen opmerken dat je sokken draagt van hoge kwaliteit.

Gaatjes in je blauwe sokken

Wist jij dat het niet nodig is om bij het open maken van je nieuwe sokken direct al een gaatje in je sokken te maken? Feet This sokken worden op een speciale manier voorzien van een label. Het dunne draadje waarmee het label aan de sokken vastgemaakt is, is met een simpele beweging te verwijderen. Op deze manier zorg er voor dat je sokken lang mooi blijven!

Sokken zijn slijtage producten. In de meeste gevallen zullen er aan de onderzijde (loopvlak) van je sokken als eerste gaatjes ontstaan. Veelal worden de sokken eerst erg dun en zal er onvermijdelijk een gat in je sokken volgen. Feet This heeft in samenspraak met de fans een extra stevig loopvlak ontwikkeld. Door deze “dubbele bodem” gaan jou sokken veel langer mee. Met geavanceerde technieken is deze extra laag bijna niet zichtbaar en heb jij veel langer plezier van je sokken!

Nieuwe Feet This webshop

Nieuwe webshop

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de nieuwe Feet This webshop. Dit hebben wij achter de schermen gedaan zodat jij hier als klant weinig last van had. Alle artikelen die we hadden op de oude website zijn ook op de nieuwe website te bestellen. Tijdens de overgang hebben wij besloten om de ‘standaard’ 6 packs uit de roulatie halen. In de plaats hiervoor hebben wij nieuwe cadeauverpakkingen van 2, 4 en 8 paar sokken. Je kunt dan zelf selecteren welke sokken je wilt hebben in jouw cadeau. Om het samenstellen van een cadeaupakket gemakkelijker te maken hebben wij alle productnamen veranderd. Je kunt nu aan de titel van de sokken zien welke kleur de sokken zijn. Natuurlijk mag je een cadeaupack ook gewoon voor je zelf bestellen. Je kunt in de notitie bij de bestelling aangeven van wie het cadeau afkomstig is of bijvoorbeeld dat het gewoon voor je zelf is.  
oude website
Onze oude webshop

Verzoek van fans

Op verzoek van diverse Feet This fans hebben we een hele nieuwe functie gemaakt voor het ontwerpen van sokken. Je kan nu via een invulformulier contact met ons opnemen zodat wij je snel kunnen helpen om sokken voor je te ontwerpen. Op de sokken ontwerpen pagina zijn nu ook voorbeelden te vinden van sokken die wij hebben gemaakt voor enkele klanten. Natuurlijk hebben wij ook gedacht aan het makkelijker maken voor het bestellen van onze sokken. Je hoeft nu niet verplicht meer een account aan te maken om sokken te bestellen. Je mag nu gewoon als gast afrekenen. Heb je toch liever een account zodat je niet elke keer je adres gegevens in hoeft te vullen? Maak dan een account aan. Het kan natuurlijk zijn dat je onderdelen mist op de nieuwe website. Wij horen graag jou feedback.   Vriendelijke groet, Ontwikkelaar van het nieuwe Feetthis.com – Mathijs den Besten  

Gekleurde sokken? Slim en succesvol!

Gekleurde sokken vertellen veel!

Nu de zon dagelijks meer minuten schijnt en aan kracht gaat winnen, is het belangrijk ook mee te veranderen.Kleuren spelen een belangrijke rol in onze gemoedstoestand en beeldvorming. De kleur van je kleding zegt iets over je persoonlijkheid. Maar je kunt er ook op een uitstekende manier bepaalde effecten mee creëren. Omdat kleding zo’n groot effect heeft op je gemoedstoestand, kan iets kleins als bijvoorbeeld gekleurde sokken je al helpen om wat dapperder en creatiever te zijn. Sokken zijn een klein, maar veelzeggend detail. Ze zijn de perfecte manier om subtiel net wat extravaganter voor de dag te komen. Waar de sokken met gekke figuren of drukke prints schreeuwen om aandacht, is een effen sok in een uitgesproken kleur subtieler en veel invloedrijker. We zijn blij om te merken dat steeds meer mensen voor gekleurde sokken kiezen.

Persoonlijkheid

Sokken zijn een weergave van je persoonlijkheid. Hoewel sokken niet perse hoeven te matchen moet het geheel wel compleet zijn. Uit onderzoek blijkt dat een bepaalde kleur van sokken kan invloed hebben op hoe anderen over jou denken. Het kiezen van de juiste kleur kan je dus een streepje voor geven bij sollicitaties of belangrijke gesprekken. De veilige grijze sokken kunnen dus zelfs in je nadeel werken!

Slim en succesvol

Volgens Elite Daily zijn mensen die gekke sokken dragen namelijk slimmer, succesvoller en revolutionairder dan anderen. Anat Keinan van de Harvard Universiteit: “het is een goed idee om een keer iets anders dan anders aan te trekken, je hoeft niet bang te zijn om op te vallen. Als het er doordacht uitziet, wekt het de indruk dat iemand een hoge status heeft. Daarnaast straalt het een bepaalde mate van bekwaamheid uit”. Zo is het goed om eens sokken met felle kleuren te dragen. Van gele sokken tot rode sokken, het dragen van de juiste kleur sokken doet meer dan je kunt vermoeden. Gekleurde sokken winkel

Feet This is vijf jaar

Feet This bestaat 5 jaar!

Het Nederlandse merk Feet This, gespecialiseerd in herensokken, bestaat deze maand vijf jaar. Om dit jubileum te vieren pakt Feet This deze week flink uit. Alle herensokken zijn deze week slechts €6,- en de verzending is gratis. Niet alleen de effen heren en dames sokken doen mee aan de actie, ook de bekende luxe variant van Feet This zijn deze week te bestellen voor maar €6,-. Lees hier onder het interview met Mannenstyle ter ere van het jubileum.

Hoe het begon

Feet This heeft het afgelopen jaar een mooie groei laten zien, maar de start-up heeft ook andere tijden meegemaakt. Ondernemer Martijn den Besten: “De start van Feet This in 2011 was veelbelovend. Er was een enorme vraag naar de duurzame en eerlijke sokken vanuit consumenten maar ook van retailers. Zoals je helaas wel vaker ziet kon ook Feet This deze explosieve groei niet aan. Het merk ging ten onder aan het eigen succes.” Totdat Den Besten in de zomer van 2015 in contact kwam met de eigenaar van Feet This. “Ik zag de potentie en de kwaliteit van de naam en het product, en besloot de merknaam Feet This over te nemen.”

Ondernemer Den Besten

Herensokken fabrikant

Den Besten verteld dat hij direct na de overname in gesprek is gegaan met de Portugese fabrikant. “Ik hoorde van alle klanten dat de kwaliteit en het draagcomfort uitstekend is. De fijne pasvorm en het ecologische en sterke katoen maken deze sokken echt goed.” Toch kon Den Besten het niet nalaten de sokken nog wat meer naar zijn hand te zetten. “In de fabriek hebben we het productie proces nog eens goed nagelopen. Ik wilde met eigen ogen zien dat we op een maatschappelijk verantwoorde manier produceren. Tijdens dit proces kwam ik erachter dat we nog winst konden boeken in de kwaliteit door alle sokken handmatig te kettelen. Kettelen is het dicht stikken van sokken die als “kokers” worden geproduceerd.” Hoewel deze handmatige bewerking erg arbeidsintensief is, zorgt deze kostbare bewerking er volgens Den Besten wel voor dat je geen vervelende naden meer voelt in de sokken.

Core business effen herensokken van Feet This

Op dit moment bestaat de collectie van Feet This uit 32 verschillende kleuren effen sokken. Den Besten vertelt verder: “Door ons puur te richten op effen sokken zijn we erg onderscheidend in de markt. Onze doelgroep zijn mensen die het aandurven om opvallende sokken te dragen, maar ook kwaliteit willen uitstralen. Bij ons vind je daarom  geen Disney figuren of drukke lijnen en stippen.” Tijdens het gesprek blijkt dat Feet This de ambitie heeft om de collectie uit te breiden, maar dat alles in het teken staat van een gecontroleerde groei. “Helaas moeten we regelmatig winkeliers teleurstellen. Op dit moment liggen onze herensokken in zes fysieke winkels en dat is voor 2016 even genoeg. Op verzoek ontwerpen we wel sokken voor bedrijven met bijvoorbeeld de bedrijfskleuren en het logo.”

Gekleurde herensokken Feet This

Vertrouwen in de toekomst

Het achterliggende jaar geeft Den Besten veel vertrouwen. “De online verkoop in Nederland en België kent een constante groei. Onze producten en de service worden door onze klanten als uitstekend beoordeeld, dus daar wil ik iedereen bij Feet This een groot compliment voor geven.” De socialmedia kanalen van Feet This zoals de facebookpagina en het Instagramaccount groeien behoorlijk. “We proberen dicht bij onze klanten te staan door bijvoorbeeld soms de bestelling persoonlijk te bezorgen maar ook met leuke acties op o.a. Facebook. We zijn blij dat we het vijfjarig bestaan kunnen vieren. We krijgen zoveel positieve reacties van tevreden klanten, daar doe je het uiteindelijk voor!”

Samenwerking met De Heeren van ‘s-Hertogenbosch!

Samenwerking met retailer De Heeren van ‘s-Hertogenbosch!

Feet This is recent een samenwerking met De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch aangegaan. De ondernemers wilde uitstekende sokken voor de detailhandel. De exclusieve en kleurrijke schoenen die te koop zijn bij deze retailer zijn uitstekend te combineren met de effen sokken van Feet This. gekleurde sokken detailhandel

De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch

De oprichter van de nieuwe schoenenzaak, Bart van den Hoven, heeftn een grote passie voor bijzondere herenschoenen. De schoenen van De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch zijn stuk voor stuk eyecatchers. Naast dat ze er fantastisch uit zien is de kwaliteit uitstekend. Alle schoenen worden in Spanje op een ambachtelijke manier vervaardigd waardoor iedere schoen echt uniek is. Op dit moment hebben ze de merken Pepé Milan en New Rock in de collectie. Ondernemer Van den Hoven heeft uitgebreide kennis opgedaan en kan zijn klanten van een goed advies voorzien.

Feet This sokken voor detailhandel

Omdat je bij De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch de zoektocht naar een nieuwe outfit start vanuit een paar prachtige schoenen geeft Bart direct advies over de rest van de outfit. Het mooie aan De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch is dat ze dit advies met een mooie collectie kleding direct kunnen tonen. Na de schoenenkeuze volgt direct de keuze voor goede en moderne sokken. Daarvoor klopte Bart bij Feet This aan. Ondanks diverse andere merken en leveranciers heeft Bart voor Feet This sokken gekozen. De prachtige kleuren van de effen sokken en het directe contact gaf de doorslag. De effen sokken van Feet This zetten de exclusieve schoenen volledig in de picture en bieden de klanten van De Heeren van ‘s-Hertogenbosch direct een stukje extra service.

Shop nu

Bestel nu prachtige schoenen van De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch en kies direct voor passende sokken. Wil je de schoenen en sokken liever eerst even “voelen”? Dat is mogelijk bij De Heeren Van ‘s-Hertogenbosch, Hinthamerstraat 102 in ‘s-Hertogenbosch.

Feet This verzorgt promotie sokken voor presentatie nieuw product Philips!

Presentatie One Blade van Philips met Feet This sokken!

Ben jij marketeer / PR medewerker en wil je eigen sokken ontwerpen? Bij Feet This is dat mogelijk. Ook de marketeers van Philips hebben prachtige sokken ontworpen. De presentatie van Philips nieuwste ontwikkeling op het gebied van trimmen en scheren, de Philips One Blade, werd compleet gemaakt met de matching socks van Feet This. Het is een  prachtig resultaat geworden.

Eigen sokken ontwerpen in kleur thema 

De Philips One Blade kenmerkt zich door de lime groene kleur die op verschillende onderdelen van de machine terug komt. Door eigen sokken ontwerpen werd deze kleur in de totale merchandise meegenomen. Rondom het mes zie je duidelijk de groene kleur. Ook op de zijkanten van de machine en bij het systeem om het mes te bevestigen is de uitgesproken kleur aangebracht. Philips heeft hiermee voor een duidelijk herkenbare associatie gekozen van dit innoverende product. Met bijbehorende hulpstukken kan je de baard of verschillende manieren scheren. Daarmee is het mogelijk om de baard op verschillende manieren te scheren. Je kunt zo naadloos aansluiten op de trend van strakke, verzorgde baarden. De Philips One Blade is inmiddels ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Wil jij echt strak scheren? Dan kunnen we een open scheermes aanbevelen.

Feet This sokken

Waarom sokken voor Philips? Door de sprekende groene kleur in combinatie met als doelgroep de nette man kwam Philips bij Feet This terecht. Om de lancering van het product kracht bij te zetten, moesten alle medewerkers en presentatoren er verzorgd uitzien. Met bijpassende promotie sokken en een identiek gekleurde das was het plaatje compleet. De groene sokken van Feet This leiden niet te veel af van het doel, maar gaven de aanwezige pers en publiek het gevoel dat aan alles was gedacht. Daarnaast is het dragen van goede sokken voor de medewerkers van Philips erg prettig. Met onder andere de groene sokken van Feet This voldeed Philips aan het doel om professioneel en verzorgd over te komen.

Perfecte kleurenmatch

Tijdens de evaluatie gaf Philips aan dat ze positief verrast waren over de snelheid en flexibiliteit van Feet This. Daarnaast kregen we het prachtige compliment: “door eigen sokken te ontwerpen waren deze promotie sokken van Feet This de perfecte kleurenmatch voor ons event”. Al met al een geslaagde samenwerking tussen Philips en Feet This. Tevens één van de mooie voorbeelden van het gebruik van Feet This sokken door bedrijven op evenementen en beurzen.

Mag Feet This ook uw evenement de final touch geven?

Wil jij ook eigen sokken ontwerpen? Via onze pagina kan je kosteloos een prijsindicatie opvragen. Door de kosten voor het ontwerpen en instellen van alle machines is het ontwerpen van sokken lonend vanaf ongeveer 100 paar. Bekijk onderstaande foto’s van de succesvolle samenwerking van Philips en Feet This en neem contact met ons op via email (info@feetthis.com) of telefoon (06-37321899). Sokken Philips voorbereiding Promotie sokken Philips