Christiaan Sijnen, Gentlemens Place

Feet This interviewt lokale, zelfstandige mannenmode zaken. Dit keer is dat Christiaan Sijnen van Gentlemen’s Place. Christiaan is van origine een fiscalist die van Ernst & Young en Loyens & loeff komt. In 2015 maakte hij de switch naar fashion. Nu runt hij samen met Peter de grote, stijlvolle winkel in de hoofdstraat van Aalsmeer.

Christiaan Sijnen
Christiaan (l) en Peter. Voor de winkel in Aalsmeer. Zijdstraat 67.

De start van Gentlemen’s Place

Christiaan is Gentlemen’s Place begonnen in 2015 op de Zuidas in Amsterdam. De Zuidas was op een mooie locatie. De Zuidas is het hart van de financiële sector in Nederland en daar lopen nogal wat mannen in overhemden, pakken en zelfbewuste mensen die zich meer business casual gingen kleden. 

Christiaan Sijnen

Verkopen jullie sokken?

Zeker! Niet zoveel, en natuurlijk ook Feet This 🙂 maar mooie sokken zijn absoluut noodzakelijk. Het kan je outfit afmaken en een mooie finishing touch geven. Als je mooie kleding draagt kan je daar geen versleten sokken bij dragen natuurlijk.

gekleurde sokken

Speciaal concept

Christiaan heeft een ander concept dan de meeste heren modewinkels. Gentlemen’s Place onderscheidt zich door de klantbenadering

‘’Vrouwen shoppen, mannen komen kleding halen.’’
Daarmee wil hij zeggen dat de man doelgerichter komt winkelen en al binnen een uur meestal met een tevreden gevoel de deur uit loopt. 

“Overigens loopt de klant niet altijd met dat waar hij voor kwam. Ik wil de klant prikkelen. Daardoor moet ik ook weleens ‘nee’ verkopen. Je moet ook eens wat anders dragen in plaats van datzelfde blauwe overhemd. Je wordt ouder, je lichaam verandert, je uitstraling veranderd, dus mag je jezelf ook eens anders kleden.” 

De partner gaat mee

De vrouw beslist ook altijd (mee). Het eerste wat de vrouw zegt als de man het pashokje uitkomt is: ‘’Draai je eens om lieverd ik wil even kijken hoe het zit’’

Meestal zie je dan aan de vrouw haar glimlach of ze tevreden is of niet. “Als de vrouw twijfelt kan je het pak ook gelijk beter uitdoen.” Als je favoriete pak in de kledingkast hangt naast het pak waar je over twijfelde, pak je altijd je favoriete pak uit de kast. 

Hoe kies je de merken waar je mee werkt?

‘’Wij zijn begonnen met onszelf. Wat droegen wij vroeger en wat dragen we nu? Want als ik dat vind kan ik dat ook makkelijker vertalen naar de klanten.’’


Gentlemen’s Place heeft voornamelijk alleen maar gekozen voor Nederlandse merken, omdat wij heel veel Nederlandse bedrijven hebben met prachtige merken, zoals Cavallaro, Vanguard en Profuomo. Dat zijn de drie merken die ze voornamelijk voeren. 

“We zoeken vooral in de nichemarkten om onderscheidend te zijn. Grote merken kan je overal kopen. De merken die we voeren passen ook goed bij onze klanten.”

Christiaan Sijnen

Jogginsbroek

Maar ook Gentlemens Place lijdt onder Corona.. Mensen werken meer thuis dus hebben veel minder een pak nodig of een wit overhemd, maar eerder een net thuispak. Toch zijn er ook nog klanten die binnen lopen voor een goed zittende broek, geen pantalon, maar een mooie nette broek dat als de klant naar zijn klant toe moet er toch wel netjes uit ziet. 

Masterclass

Christiaan Sijnen geeft masterclasses en vertelt hoe het menselijk brein te werk gaat bij de eerste ontmoetingen. 

“Als je met een klant of ondernemer aan tafel zit gaat het uiteindelijk om de klik die je hebt en die maak je in de eerste seconden/minuten van het gesprek.” 

Christiaan doet dit nu 5 jaar en heeft nog steeds ontzettend veel passie om de kennis bij de mensen over te brengen. 

“Je wilt een toegevoegde waarden bieden aan de klanten.” 

Christiaan Sijnen
Christiaan Sijnen

Toekomst

Op korte termijn is Christiaan heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Hij denkt dat er wat gaat verschuiven binnen de branche, maar hij ziet ook dat er een verschuiving is in de bewustwording van wat men koopt. 

“Mensen worden steeds milieubewuster.” 

Toch is er wat hem betreft nog ruimte voor nog meer bewustwording rond betreft het retouren. “Ga je naar een winkel retour je bijna niet, je wordt zo persoonlijk mogelijk geholpen met dat wat bij jou past dat je blij bent met je aankoop.” 

Christiaan vertelt dat hij eigenlijk absoluut niet weet wat de toekomst zijn branche zal brengen ten aanzien van de Corona tijd en de toekomst. Maar uiteindelijk zal het gaan om verbinding en fysiek advies.

Gentlemen’s Place app

Gentlemen’s Place heeft ook een app, deels miniwebsite, deels relatiemarketing tool. Je hebt je contact gegevens en de webshop, in de winkel kan je die openen en zo je favoriete merken aangeven. 

Mochten er dan nieuwe collecties binnen komen van die merken, krijg je een push melding met de nieuwe collectie van dat merk is op die datum binnen. Ook vind je er hun columns, events, roadtour en de masterclasses. 

Lokale inhaker

Christiaan Sijnen haakt ook in op lokale ondernemers die leuke dingen verzinnen. Zo heeft Daan van Day foodbar iets leuks verzonnen, door een etentje te doen in een skigondel. Veel ondernemers leven nu in een storm en vooral horecaondernemers. Dus helpt Christiaan daar graag bij en kan je dus ook een stijl masterclass doen bij Gentlemen’s Place. Hij schrijft ook iedere maand een column voor Into Business Amstelland.

Altijd goed om ambitieuze mede-fashion liefhebbers te spreken. De passie springt er vanaf. We wensen Gentlemens Place veel succes!

 

Chat openen
Kan ik je helpen?