Oranje sokken op Koningsdag

Oranje sokken op Koningsdag

Op 27 april viert Koning WIllem Alexander zijn verjaardag. Feet This feliciteert zijne Majesteit met zijn 51e verjaardag! Draagt de koning ook oranje sokken op Koningsdag? Koningsdag is een prachtige dag voor Nederland.

Een dag  waarop veel Nederlanders kleurige kleding dragen. In veel gevallen kleding waarin de kleuren rood-wit-blauw aanwezig zijn. Ook de kleur oranje speelt een zeer prominente rol. Toch een bijzonder fenomeen die gekleurde kleding.

8,99

Traditioneel

Nederlandse mannen staan internationaal niet bekend om hun modegevoeligheid. Veel Nederlanders dragen zwarte sokken, grijze sokken of zelfs witte sokken. Maar op Koningsdag transformeert de Nederlandse man. De traditionele sokken blijven in de sokkenla en de meest bijzondere en gekleurde sokken worden aangetrokken. Gekleurde broeken, t-shirts, truien en zelfs pruiken. Het kan niet gek genoeg.

Psychologie

Best bijzonder. Op normale dagen verdwijnt de Nederlander snel in de anonimiteit. Maar op Koningsdag kan gewone kleding eigenlijk niet. Waarom draagt iedereen dan oranje? In de sociale psychologie wordt dit principe “BIRG” genoemd. Koningsdag is een dag die bekend staat om gezelligheid, plezier en een “wij” gevoel! Het principe dat iedereen daar bij wil horen wordt “BIRG” genoemd. Vrij vertaald staat dit voor het verschijnsel waarbij mensen zich willen associëren met anderen die gezellig, blij of succesvol zijn. Het ook bij de groep mensen die plezier hebben of succesvol zijn (BIRG) is dus dé reden dat we ook dezelfde kleur dragen.

Sokken

Ook sokken zijn onderdeel van je kleding. Veel van onze fans bestellen en dragen oranje sokken op Koningsdag. Als je dan toch in het oranje gekleed bent, doe het dan goed. Het is een leuke extra om bijvoorbeeld oranje sokken onder een blauwe jeans te dragen. Wist je dat wij vorig jaar een paar weken voor koningsdag een mooi pakket gekleurde sokken naar koning Willem Alexander hebben gestuurd? Rode sokken, witte sokken, blauwe sokken en oranje sokken. We kregen een prachtige brief terug! Zou hij dit jaar Feet This sokken hebben gedragen? Sokken op Koningsdag  

Reacties zijn gesloten.

Chat openen
Kan ik je helpen?