2009

Hoe het begon

Zoals veel goede ideeën is Feet This ontstaan uit een gemis. Bij het kopen van een overhemd met een zacht rozekleur was er met geen mogelijkheid een set passende sokken te vinden. Gewoon nette effen sokken maar dan in leuke kleuren. In het buitenland waren er wel alternatieven maar in Nederland nog niet. Zo ontstond het idee om ook voor de Nederlandse man sokken te ontwerpen. Wat is er immers leuker dan je eigen sokken te mogen ontwerpen.

roze sokken bruiloft

2010

Sokkenontwerpen Feet This

Van idee naar ontwerp

Met maar weinig kennis van de modebranche was het niet eenvoudig om perfecte sokken te produceren. De eerste 6 maanden hebben volledig in het teken gestaan van kennis opdoen over podologie, grondstoffen, weeftechnieken, enz. Met de theoretisch ideale sokken begon de zoektocht naar een geschikte fabrikant. De eerste eis was een maatschappelijk verantwoord product waardoor er al heel wat landen en fabrikanten af zijn gevallen.

“De eerste eis was een maatschappelijk verantwoorden duurzaam product, waardoor er al heel wat landen en fabrikanten af zijn gevallen.”

De eerste concepten

Vanuit de hele wereld kwamen er samples naar Nederland om ons te overtuigen van de kwaliteit. Eerst objectief kwaliteit beoordelen en daarna pas de ondernemer en zijn bedrijf. Uit de honderden samples werden de beste geselecteerd. Sommige gaven zelfs tips en stuurden direct al verbeterde modellen mee. Met toegevoegde schetsen, producteigenschappen en studies raakte we overtuigd van een 3 tal Europese fabrikanten.

Keuze op Portugal

Een bezoek aan de drie fabrikanten en gesprekken met de ondernemers en medewerkers gaf de doorslag voor de definitieve keuze. De Portugese fabrikant had mens en milieu hoog in het vaandel staan, was in het bezit van vele certificaten en viel op vanwege de gestructureerde en nette fabriek. Het personeel maakte een ontspannen maar kundige indruk. Sokken maken was hier echt nog een ambacht!

2011

Gesprekken met het management van de fabriek moesten de perfecte sokken opleveren, maar wel tegen een eerlijke prijs. De advisering in samenstelling, materialen, manier van weven en het verschil in kwaliteit door het gebruik van geavanceerde machines voelden als een warm bad. In deze fabriek moesten Feet This sokken gemaakt worden! Toch werd het een periode van moeilijke afwegingen. Zo ademt katoen veel beter dan polyamide maar slijt het ook harder. Het toevoegen van elastaan sluit diabetes patiënten uit maar de sok moet absoluut mooi om de voet blijven zitten. Zo werd het een periode van testen, testen en nog eens testen. Vrienden, familie, kennissen en mensen uit de modebranche hielpen mee om de ideale sokken samen te stellen. De sokken werden aan allerlei experimenten blootgesteld. Hoe zien de sokken er bijvoorbeeld uit na 50 keer wassen? Uiteindelijk heeft het testen en aanpassen ruim een half jaar in beslag genomen.

” Het werd een periode van testen, testen en nog eens testen. Uiteindelijk heeft het testen en aanpassen ruim een half jaar in beslag genomen.”

Feet This sokken

Oprichten bedrijf

Met de juiste sokken en een prachtig marktonderzoek werd het tijd om een bedrijf op te richten. Een periode van brainstormen over de naam, het logo en de sales strategie.

Er moest een webshop gemaakt worden, teksten geschreven, producten gefotografeerd en een stukje marketing. Met maar weinig ervaring in de online marketing en online sales was het een tijdrovende klus om alles op de juiste manier te presenteren.

2012

Op naar de presentatie

De eerste maanden van 2012 is er keihard gewerkt. Nog voor de zomer moesten de eerste Feet This sokken verkocht worden. Van de labels op de sokken tot het huren van een bedrijfspand. Van de algemene voorwaarden bij de webshop tot productcodes en productnamen. De sokken kwamen in grote aantallen naar Nederland. De webshop ontwikkelaar, logo designer hebben vakwerk geleverd door alles begin maart 2012 gereed te hebben. De teksten waren geschreven, het magazijn was ingeruimd, de marketing strategie was afgerond en iedereen stond gereed om te starten. Op 15 maart 2012 was het dan zo ver en ging de webshop www.feetthis.com live!