Sneakersokken

40.000 jaar geleden ontstonden de eerste schoenen. 

Source: PLOS Blogs Network

Uiteraard hadden de aristocraten mooiere schoenden dan de gewone man. Het ‘volk liep op zwarte leren hulsels en de upper class flaneerde er op los in mooie houten schoenen. In de 18e eeuw kwamen de zijden schoenen op (Source: Two Nerdy History Girls)

En pas begin 1800 werden mannen en dames schoenen echt anders. En pas in 1850 kwamen er linker-en rechter schoenen. 

Fast forward naar 1916, de eerste ‘sneakers’ waren geboren. Omdat de schoen een zachte zool had werden ze bekend als sneakers omdat je ‘rond kon sneaken’ zonder geluid te maken. 

Eerst vooral om op te sporten maar in 1917 startte de massa productie. 

Iconisch

In 1923 produceerde Marquis Converse de eerste sportschoenen voor basketballen: Converse All Starts. En toen in 1923 Chuck Taylor de schoenen ging dragen en zijn stempel erop drukte werden het de Chuck Taylor All Stars. De best verkochtte basketbalschoen aller tijden.

Adi Dassler 

De Duitster startte in 1924 het bekendste schoenenmerk ter wereld. Adidas. Een leuk weetje is dat zijn broer Rudi Dassler een ander merk: PUMA. Die rivaliteit is vandaag nog merkbaar. Maar tot nu toe weten we allemaal wie de winnende broer is: Adi. 

Phil Knight 

In het boek Shoe Dog vertelt Phil Knight het verhaal hoe NIKE, NIKE is geworden. Het boek is echt een aanrader. Bijna een avonturenroman hoe Phil vertelt over het ondernemerschap. Wij bij Feet This zijn absoluut fan van het boek (en de schoenen natuurlijk). Wist je bijvoorbeeld dat Phil zijn carrière startte door de verkoop van Onitsuak Tiger?

In 1984 werkten NIKE en Michael Jordan samen en creëerden ze de Air Jordans. We hoeven niet te vertellen welk succes dat was en is! 

Sneakersokken

In de 21e eeuw is de sneaker niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen de jeugd loopt op de sneaker, voetballers, zakenmensen lopen op nette sneakers en zelfs hele oude mensen lopen op sneakers. Dan wil je wel een goede sok in je sneaker.

Warme sneakersok

Veel mensen denken dat de meer nette sok, koud is. Daar hebben wij een oplossing voor gevonden. Want de Feet This sok heeft een dubbele zool. Dat betekent een warmere onderkant. Maar natuurlijk vooral ook een langere levensduur want de sok slijt veel minder snel.

Sneakers voor iedereen!

Sneakers heb je dus in alle vormen en maten, in alle kleuren, hoog, laag, duur en goedkoop. Alle leeftijden lopen op sneakers en alle lagen van de bevolking hebben sneakers.

Welke sneakersokken zijn er?

Bij sneakersokken denken we vaak aan sportsokken. Logisch, sneakers zien we nog steeds bij sporters. Maar in de hedendaagse sneaker hoef je geen sportsokken meer te dragen. De sneaker is geevolueerd maar de sok ook! 

Feet This is zelfs in 2009 bedacht bij gebrek aan effen gekleurde sokken voor bij de sneakers van de oprichters. In die tijd waren er of herensokken of sportsokken. Er zat niks tussenin. Vandaar de zoektocht naar een goede sok. 

Feet This sneakersok

De sokken van Feet This worden door iedereen gedragen, man, vrouw, jong, oud, rijk en minder rijk 😉 De sokken passen natuurlijk mooi onder een pak maar bij een sneaker schitteren ze ook! Omdat je de look & feel hebt van een echt kwaliteitsproduct maak je je look helemaal af. Omdat we 32 verschillende kleuren hebben kan je nooit misgrijpen en hebben we altijd een paar sokken matchen bij jouw sneakers.

Sneakersok cadeau

Wil jij je sneakergekke vriend of vriendin een passend cadeau geven? Geef dan vier, zes of 8 paar sneakersokken cadeau. Zo maak je blijvend iemand anders blij. En zeg nou zelf: ‘wie kijkt nou een gegeven paar in de bek?’ 😉

Sneakersokken voorbeelden/ lookbook

Onderstaande afbeeldingen illustreren hoe goed de sokken qua kleur kunnen matchen, zowel in dezelfde tint als een contrasterende kleur. Hier vind je meer kleurcombinaties waar wij gek van zijn. 

sneakersokken
sneakersokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *